De invloed van rente op uw hypotheek

Geplaatst: 17-03-2022

U heeft vast meegekregen dat de rente de afgelopen weken weer is gestegen door wat er in de wereld gaande is. Hoe hoger de rente is, hoe nadeliger dit kan zijn bij het aflsuiten van een hypotheek. In dit artikel leest u wat de invloed van rente is op een hypotheek.

Rentestijging vooral van invloed op starters

Aangezien veel starters op de woningmarkt maximaal lenen, is de rentestijging voor hen heel erg van invloed. Als de rente stijgt dan daalt de hoogte van een maximale hypotheek. U kan hierdoor dus een minder hoog bod doen dan toen de rente lager was. 

Welke renteperiodes kan ik kiezen?

Wist u al dat rente voor een lange tijd kan worden vastgezet, maar dat er dan een hogere rente wordt betaald? In dit geval zijn je maandlasten weer hoger dan bij een kortere periode. Hoe sneller je kiest om af te lossen, hoe lager de rente is van je lening. De renteperiode heeft tevens weer invloed op het hoogte van het bedrag dat u maximaal mag lenen. Iets om goed over na te denken dus! Vaak wordt rente vastgezet voor een periode t'm 15 of 30 jaar.

Wij helpen u graag met de financiering van uw toekomstige woning! Heeft u al eens aan onze Beter Wonen Financiering gedacht? Lees er hier meer over.

 

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom