Overbieden 2021

Geplaatst: 25-02-2022

Er heerst een enorme gekte op de huizenmarkt. Meer dan ooit wordt er overboden. We hebben de belangrijkste cijfers over het overbieden in 2021 voor u op een rijtje gezet.

Overbieden is normaal

Op bijna alle verkoopwoningen wordt overboden. Op 80% van alle verkoopwoningen is in 2021 overboden. In de ene regio gebeurt dit meer dan in de andere regio. Daarnaast verschilt ook de hoogte van het bod per regio. Overbieden is dan ook heel normaal in deze huidige markt. Zeker ten opzichte van de afgelopen jaren stijgt het aantal overbiedingen erg. In 2020 is er namelijk in 59% van alle gevallen overboden.

Per regio verschillend

Benieuwd of er in uw regio veel wordt overgeboden? In de provincies Groningen, Flevoland en Utrecht wordt het vaakst met meer dan €50.000 overboden. Door de krapte in de huizenmarkt wordt hier het vaakst overboden. 

In Drenthe is het meest overboden op een woning in de prijscategorie €300.000 - €400.000. In Hoogeveen stond de woning te koop voor €400.000 en werd de woning uiteindelijk verkocht voor €560.000.

Vaker 50.000 overboden

Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijkt dat er vaker een halve ton is overboden op een woning dan een jaar eerder. In 2021 is er in 30% van alle verkoopwoningen overboden met €50.000. In 2020 was dit het geval bij 5% van alle woningen. Hoe hoger de vraagprijs voor een woning, hoe hoger ook wordt overboden.

Het hoogste bod

Wilt u graag het hoogste bod bieden? Dan raden we u aan om te kiezen voor een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar is op de hoogte van de laatste veranderingen in de markt en kan hierdoor het best passende bod uitbrengen. Hierdoor biedt u niet te veel, maar heeft u ook de meeste kans op het hoogste bod.

Meer over aankoopbemiddeling

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom