NWWI-woningtaxatie

Een NWWI-woningtaxatie: kies voor zekerheid en kwaliteit

U wilt een woning (ver)kopen, uw woning verbouwen of uw hypotheek oversluiten. Belangrijke financiële beslissingen in uw leven. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent en welke risico's u loopt. Om inzicht te krijgen in de waarde van de woning, laat u een taxatie uitvoeren. Het is belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat deze taxatie klopt omdat die als zekerheid dient voor uw hypotheek.

Wat is het NWWI?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woning taxaties. Het NWWI zorgt ervoor dat elke taxatie volgens duidelijke richtlijnen tot stand komt. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Ze kennen de regio en leveren u een leesbaar, betrouwbaar rapport.

Waarom een NWWI-taxatie?

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. En omdat de taxateur verplicht is zijn taxatie goed te onderbouwen, is ook voor u zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Een NWWI taxatie beschermt u zo tegen een onjuiste waardebepaling.

Zo werkt het

Taxaties met een NWWI-keurmerk zijn opgebouwd via een heldere methode. Het NWWI heeft daarvoor betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. De taxateur toetst de waarde van uw woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht uw woning daarvan afwijkt. In een overzichtelijk en begrijpelijk taxatierapport leest u dit allemaal terug.

Het NWWI-keurmerk in het kort:

  • zekerheid over waarde woning
  • begrijpelijk taxatierapport
  • rapport altijd online opvraagbaar
  • deskundige en betrouwbare taxateurs

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom