Begin ik met een huis kopen of verkopen?

Geplaatst: 24-01-2023

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning, is de beslissing of u eerst gaat verkopen of eerst gaat kopen vaak een lastige afweging. De laatste jaren was het vanzelfsprekend dat u eerst een woning moest kopen, voordat u uw eigen woning ging verkopen. Maar in een veranderende markt zoals de huidige, kan deze overweging toch anders zijn.

Ons advies

Het kan verstandig zijn om eerst te verkopen, zodat u weet wat u daadwerkelijk in uw portemonnee heeft en wat u daarmee kunt uitgeven aan een nieuw huis.  Maar wat als u niet op tijd een nieuwe woning kunt vinden? Misschien kunt u tijdelijk gaan inwonen of tijdelijk gaan huren. Echter, kan huren ook financiële consequenties hebben.  

Een andere optie is om te kijken naar een situatie waarbij u de voorwaarde stelt om alleen definitief te kopen wanneer u uw eigen huis ook heeft verkocht.

Onze tip is om altijd te beginnen met de optie die het moeilijkste lijkt te zijn. Zoekt u een duurder type huis dan kan het verstandig zijn eerst te verkopen. En andersom kunt u  beter eerst kopen.

Laat u hoe dan ook altijd goed adviseren door uw makelaar over het hele traject. Een goede voorbereiding is cruciaal! Bel gerust voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

Contact opnemen

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom