Bieden op een koopwoning: dit zijn de mogelijkheden

Geplaatst: 11-11-2022

Onderbieden, de vraagprijs bieden of overbieden; uit deze 3 opties dient u een keuze te maken. Als u het nieuws in de gaten heeft gehouden of mensen spreekt die recent een huis hebben gekocht, weet u dat overbieden de trend is. Wij brengen graag in kaart wat u dient aan te leveren en op welke manier dit kan.

Voordat u gaat bieden moet u duidelijk in kaart hebben:

  • Wat uw maximale hypotheek is
  • Wat u aan eigen geld kan en wil inleggen
  • Wat de ontbindende voorwaarden zijn (afgesproken redenen waardoor de verkoop niet meer door zou kunnen gaan, zoals de financiering niet rond krijgen)

Vormen van bieden

Een bod kan zowel op papier, via e-mail als mondeling worden gedaan. De verkoper bepaalt welke van de drie onderste vormen wordt aangehouden!

  • Onderhandelen: U begint met een eerste bod (openingsbod) waarna de verkoper een tegenbod kan doen. In dit geval is het slim om als koper niet direct maximaal in te zetten, omdat u zo ruimte over houdt om te onderhandelen.
  • Direct een eindbod doen: Wanneer de verkoper akkoord gaat met uw eerste en enige bod, dan bent u direct de eigenaar van de woning. Deze manier wordt vaak gebruikt om snel te verkopen.
  • Kopen op inschrijving: Om iedereen die een huis heeft bezichtigd gelijke kansen te geven, kan gebruik worden gemaakt van kopen op inschrijving. Zo weet niemand van elkaar wat het bod is en kiest de verkoper het meest gunstige bod.

Wilt u zeker weten dat u niet teveel biedt voor een huis? Dan is het verstandig om geholpen te worden door één van onze aankoopmakelaars! Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek om te zien wat we voor u kunnen doen.

Bel 0165 - 38 32 51

 

 

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom