Hoeveel moet u overbieden op uw droomhuis?

Geplaatst: 29-10-2021

Tijdens de bezichtiging wist u het zeker, dit is uw droomhuis. Maar dan begint het spannendste deel pas: de bieding op het huis. Tegenwoordig hoor je over dat er veel overboden wordt op een huis. Dit maakt het lastig om een bod uit te brengen, want hoeveel bied je over? U wilt natuurlijk ook niet té veel overbieden. We nemen u mee in het proces om een mooi bod op de woning te doen.

Stap 1: Hoeveel bezichtigingen zijn er gepland?

Hoe meer mensen er komen kijken, hoe meer biedingen er waarschijnlijk zullen zijn. Vaak hoort u dit tijdens de bezichtiging, maar ook een aankoopmakelaar kan dit vaak goed inschatten.

Stap 2: Bereken de waarde van het huis.

De vraagprijs kan verschillen van de waarde van het huis. De vraagprijs kan namelijk expres lager zijn ingezet, om meer kijkers te realiseren. Dan moet u vaak een hogere bieding doen, want dat is het huis uiteindelijk ook waard.

Stap 3: Bekijk de omgeving en de toekomstplannen goed.

Wanneer de omgeving bekend staat als een mooie wijk of wanneer er veel voorzieningen zijn, wordt de prijs al sneller opgevoerd. Meer mensen willen hier dan graag wonen. Is de wijk minder populair? Dan is het huis ook minder waard. Doe dus goed onderzoek naar de omgeving. Daarnaast is het belangrijk goed te kijken wat de mogelijkheden van de woning zijn. Kunt u aanbouwen? Investeren in de woning? Of deze bijvoorbeeld verduurzamen? Dit zorgt ervoor dat uw woning automatisch meer waard wordt en is dit een hogere bieding waard.

In de huidige tijd zien we een gemiddelde bieding van 10% boven de vraagprijs.

Tips overbieden op uw huis:

  1. Neem een aankoopmakelaar onder de arm. Een aankoopmakelaar weet objectief wat een woning waard is, wat de markt doet en wanneer u té veel biedt of juist te weinig.
  2. Betaal niet meer dan dat het u waard is. Wanneer u de eerste keer binnen loopt in de woning, krijgt u er een gevoel bij. Baseer hier op wat het u waard is. Wanneer u het dan niet krijgt, is het nooit zonde. Het was u het dan ook niet waard geweest namelijk.

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom