Huizenmarkt 2022

Geplaatst: 18-11-2021

De huizenmarkt staat de afgelopen maanden natuurlijk op zijn kop. De huizen verkopen snel en de huizenprijzen zijn erg hoog. Daarnaast wordt er ook vaak flink overboden. Waarschijnlijk bent u dan ook extra benieuwd hoe de huizenmarkt er in 2022 uit komt te zien. Dit zijn onze voorspellingen!

Huizenprijzen stijgen met 10%

Uit het kwartaalrapport van ABN AMRO blijkt dat in 2022 wordt verwacht dat huizenprijzen met nog eens 10% stijgen. Ook De Rabobank verwacht een stijging van 11,5% in 2022. De vraag blijft namelijk erg hoog en het aanbod laag. De Rabobank verwacht wel dat er minder huizen worden verkocht, van 231.000 in 2021 naar 211.000 huizen in 2022. De prijsstijging is het meest te merken in Amsterdam en het minste in Limburg, maar ook daar stijgen de huizenprijzen hard. In 2022 wordt verwacht dat de huizenprijzen het hardst groeien in Flevoland.

Ook de prijzen voor een nieuwbouwhuis blijven stijgen, maar het wordt wel verwacht dat dit slechts heel licht stijgt. 

Stijging hypotheekrente

Daarnaast wordt ook verwacht dat, vanwege de gestegen inflatie, ook de hypotheekrente licht zal stijgen. Dit houdt in dat het met een paar tienden zal stijgen naar verwachting. Voornamelijk de stijging in energieprijzen dragen hier aan mee. De huidige hypotheekrente is ook historisch laag.

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom