Hulp bij eerste koophuis

Geplaatst: 23-07-2021

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Zeker wanneer u dit voor het eerst doet. Het is dan nog spannender en er komt een hoop op u af. We bieden u graag hulp bij het kopen van uw eerste huis. Hier vindt u een aantal van onze praktische tips!

Starterslening

Een starterslening is een aanvullende lening voor uw eerste koophuis naast uw hypotheek. Deze lening kan handig zijn wanneer u met de maximale hypotheek niet uw gewenste woning kunt betalen. De starterslening kan dit verschil dan dekken. De hoogte van de starterslening is per gemeente verschillend. Informeer dus bij uw gemeente of u recht heeft op een lening en wat de hoogte van de starterslening is.

Stappenplan huis kopen

  1. Laat uw informeren door een hypotheekadviseur

Weet u al hoeveel hypotheek u kunt krijgen? Het is verstandig om u al vroegtijdig  door een hypotheekadviseur te laten informeren over de mogelijkheden. Zo weet u naar welke prijsklasse u kunt kijken en waar u rekening mee moet houden.

  1. Zoeken naar een geschikt huis

Weet u al hoe uw eerste droomhuis eruit komt te zien? Wat zijn harde eisen, wat wilt u zelf doen en waar moet uw huis staan? Momenteel is het ontzettend lastig om een geschikt huis te vinden. Schakel dan ook de expertise in van een aankoopmakelaar. Een makelaar is bekend met de regio, de markt en de huidige biedingen. Dit maakt u zoektocht gemakkelijker en  hiermee behaalt u sneller resultaat.

  1. Bod uitbrengen op een huis

Heeft u uw koophuis gevonden? Dan moet u nu bepalen wat u ervoor over heeft en wat binnen uw budget ligt. Daarnaast moet u rekening houden met de huidige markt. Dit kan ontzettend lastig zijn. Een aankoopmakelaar kan de biedingen van u overnemen.

Let op de voorwaarden bij het uitbrengen van een bod op een huis. U kunt bijvoorbeeld de voorwaarden laten opnemen: onder voorbehoud van financiering, van bouwkundige keuring, van woonvergunning of van Nationale Hypotheek Garantie. Dit zijn belangrijke voorwaarden om eventueel mee te nemen.

  1. Hypotheek afsluiten

Zijn de verkopers akkoord met het bod? Gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om de officiële hypotheek af te sluiten. Bij het oriënteren van de huizenjacht heeft u hier al naar gekeken. Nu gaat u deze officieel afsluiten. Als hypotheekadviseur kunnen wij u ook hierbij helpen. Wij denken graag mee welke mogelijkheden u heeft en het beste bij u, uw woning en uw situatie past! Vervolgens gaat u aan de slag met het verzamelen en aanleveren van alle gevraagde documenten voor de hypotheekaanvraag.

Wist u dat u iets meer mag lenen dan de woningwaarde voor energiebesparende maatregelen?

  1. Woningtaxatie

De hypotheekverstrekker wil altijd een bepaalde garantie voor de waarde van de woning. Hierdoor is een taxatierapport verplicht. Wij kunnen u hier u helpen bij de taxatie van de woning.

  1. Naar de notaris

Gefeliciteerd, de woning is officieel van u!

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom