Hypotheek oversluiten

Geplaatst: 17-01-2022

Wist je dat 4 op de 5 huizenbezitters kan besparen op de hypotheek? Door de huidige hypotheek over te sluiten, kunnen veel huizenbezitters lagere maandlasten krijgen. Ook wanneer je pas 2 of 3 jaar geleden een hypotheek hebt afgesloten.

Hypotheek oversluiten

Ben je benieuwd of jouw hypotheek oversluiten rendabel is? Aan de hand van een aantal factoren kijken we met je mee. We kijken naar de huidige waarde van jouw woning en jouw hypotheeksaldo. Ook hangt het af van de looptijd van jouw hypotheek, jouw huidige inkomen en de actuele boetenrente.

Actuele boetenrente

De actuele boetenrente is vaak fiscaal aftrekbaar en kan meestal ook mee worden gefinancierd. Hierdoor kan met een minimale investering al enorm bespaard worden door de hypotheek over te sluiten. Zelfs met een boetenrente, deze verdien je namelijk vaak al snel weer terug. We kijken dus goed met je mee of dit voor jou ook geldt.

Hypotheekvorm aanpassen

Niet alleen de lage rente zorgt ervoor dat het momenteel verstandig is om te kijken of het goed is om je hypotheek over te sluiten, maar ook jouw hypotheekvorm. Wil je bijvoorbeeld rond jouw pensioen een groot deel van de hypotheek hebben afgelost? Dan kan je jouw hypotheek oversluiten naar een annuïteit of lineair hypotheek vorm. Wellicht dat je dan momenteel meer gaat betalen per maand, maar later heb je dan al een groot gedeelte afgelost en ga je minder betalen.

Kijken naar jouw hypotheek

We kijken graag mee met jouw situatie en de mogelijkheden. Je weet dan al snel of oversluiten voor jou ook voordelen heeft.

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom