Hypotheekaanvragen door rentestijging

Geplaatst: 02-12-2021

De afgelopen maanden hebben wij meer hypotheekaanvragen gekregen ten opzichte van voorgaande jaren. Hoe dat kan? We hebben drie redenen opgesomd die wij voornamelijk veel tegenkomen.

Hypotheekaanvragen voor de renteverhoging

Een hypotheekaanvraag voordat de renteverhoging plaats vindt, is voornamelijk interessant voor mensen die willen verbouwen en mensen die hun bestaande hypotheek willen oversluiten. Een aantal geldverstrekkers hebben dan ook de hypotheekrente al licht verhoogd.

Hypotheekaanvraag door krapte van de markt

Daaarnaast merken we ook dat veel mensen een hypotheekaanvraag doen vanwege de krapte op de huidige woningmarkt. Mensen kiezen er dan sneller voor om hun huidige woning te verbouwen. Ze kunnen namelijk minder snel een geschikte woning vinden. Momenteel kunnen verbouwers dan goed profiteren van de lage rentes.

Hypotheekaanvraag door gasprijzen

Als laatste zien wij ook veel mensen die een hypotheekaanvraag doen voor het verduurzamen van de huidige woning. De gasprijzen zijn explosief aan het stijgen. Om de kosten hiervan te beperken en te investeren in de woning, kiezen veel huizenbezitters ervoor om de woning te verduurzamen.

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom