Mijn huis staat onder water, wat nu?

Geplaatst: 06-12-2022

Voor veel mensen goed nieuws: de huizenprijzen dalen en naar verwachting zal deze trend zich in 2023 doorzetten. Maar wat nou als u onlangs een huis hebt gekocht en bang bent dat uw huis over een aantal maanden of jaren minder waard zal zijn dan de prijs wat u ervoor betaald hebt. Het is natuurlijk mogelijk dat u door onvoorziene situaties of persoonlijke overwegingen wilt of moet verhuizen terwijl uw huis ‘onder water’ staat. In een dergelijke situatie is het verstandig om u te verdiepen in de verschillende mogelijkheden, zoals een restschuldfinanciering.

Wanneer staat mijn huis ‘onder water’?

Het is heel simpel, uw huis staat onder water wanneer de huidige marktwaarde van uw woning lager is dan uw hypotheek. Voor veel mensen is het niet ondenkbaar dat dit op termijn zal gebeuren. Zo zijn woningen in 2022 voor flinke prijzen in de verkoop gegaan en zijn we voorbij de piek van de prijsgroei. 

Wat moet ik doen als mijn huis onder water staat?

Mocht u geen problemen hebben met het betalen van uw woning en bent u niet van plan om te verhuizen dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Echter, is uw persoonlijke situatie veranderd terwijl u onlangs een hypotheek hebt afgesloten, dan kan het zijn dat u komt te zitten met een restschuld. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit gat op te vangen.

Eventuele opties zijn:

  • De restschuld aflossen met eigen vermogen
  • Aflossen door middel van een schenking
  • Geld lenen bij vrienden of familie
  • Het afsluiten van een restschuldfinanciering

Ieders persoonlijke situatie is verschillend en de kans is aanwezig dat u op het betreffende moment niet in de (financiële) positie zit om de verkoop van uw huidige woning én aankoop van uw volgende woning te realiseren. Daarom is de restschuldfinanciering van Assurantiekantoor Boeren mogelijk een optie voor u.  

Wat is een restschuldfinanciering?

Bij het verkopen van een huis die onder water staat, moet het negatieve verschil tussen de marktwaarde en verkoopwaarde opgevangen worden. Hier kunnen we u bij helpen door middel van onze restschuldfinanciering. U ontvangt een persoonlijke lening met voordelen die, afhankelijk van uw situatie, zeer prettig kunnen zijn:

  • Vaste rente
  • Looptijd van maximaal 15 jaar
  • Laag maandtermijn

De financiering is dus geschikt voor mensen die op zoek zijn naar zekerheid. Want met een vaste looptijd en een vaste rente komt u niet voor verassingen te staan.

Mocht u meer willen weten over onze restschuldfinanciering, neem dan contact met ons op. We spreken u graag via 0165 – 38 32 51 info@boeren-assurantien.nl

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom