Ontdek uw droomwoning als starter!

Geplaatst: 15-05-2023

Als enthousiaste makelaar zijn we erg blij om goed nieuws met jullie te delen! Onlangs deelde de Hypotheker dat het aantal mensen onder de 35 jaar dat een hypotheek aanvraagt in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 25% hoger is dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Dit goede nieuws laat zien dat starters op de woningmarkt eindelijk hun plek beginnen te vinden!

Succes voor starters: bijna 25% meer hypotheekaanvragen!

Deze grote toename in hypotheekaanvragen is aanmoedigend voor mensen die hun eerste huis willen kopen. Er is nu ook meer ruimte om te onderhandelen, wat een groot verschil is met een jaar geleden, toen kopers elkaar probeerden te overbieden. Ondanks de hogere rente hebben starters nu meer keuzemogelijkheden zonder de noodzaak van overbieden.

Gunstige onderhandelingsruimte

Stel u voor dat u voorheen bijna 30.000 euro extra moest betalen voor een vergelijkbaar huis. Gelukkig zijn die dagen voorbij en hebben starters nu de kans om onder betere voorwaarden te kopen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de prijzen van huizen zelfs gedaald! Dit is geweldig nieuws voor stellen met twee inkomens, maar we begrijpen dat alleenstaande starters het nog steeds moeilijk hebben. Gelukkig blijf Minister de Jong zijn best doen om de woningmarkt ook voor starters toegankelijker te maken.

De woningmarkt wordt stabieler: meer kansen voor starters!

Hoewel we niet zeker weten of het aantal succesvolle starters blijft stijgen, is er wel reden tot positiviteit. Er is nog steeds geen evenwicht tussen vraag en aanbod op de woningmarkt, maar we zien wel meer hypotheekaanvragen en een daling van de gemiddelde huizenprijs. Dit betekent volgens dat de woningmarkt stabieler wordt en dat biedt veelbelovende kansen voor alle starters die hun droomhuis willen vinden!

Als BK-makelaars staan we te popelen om de mogelijkheden op de woningmarkt te verkennen voor enthousiaste starters zoals u! Neem gerust contact met ons op en laat ons uzelf begeleiden bij het vinden van een eerste woning.

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom