Professionele woningtaxatie

Geplaatst: 11-04-2023

Als gepassioneerd taxateurs weten wij van BK Makelaars als geen ander hoe belangrijk woningtaxaties zijn. En we kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel voordelen er zijn bij het laten uitvoeren van een professionele woningtaxatie!

Taxatie voor financiering en Verkoop

Allereerst is het natuurlijk van belang om te weten wat de waarde van uw woning is als u deze wilt verkopen of er een hypotheek op wilt afsluiten. Met een woningtaxatie weet u precies wat uw woning waard is, zodat u een realistische prijs kunt bepalen bij verkoop. Bovendien kan een taxatierapport helpen bij het aanvragen van een hypotheek, omdat banken en geldverstrekkers dit rapport gebruiken om te bepalen hoeveel ze u kunnen lenen.

Vermindering Hypotheeklasten

Maar er is nog een belangrijk voordeel van woningtaxatie: het kan u helpen om de hypotheeklasten te verlagen! Wanneer de waarde van uw woning hoger is dan het bedrag dat u leent, kan dit resulteren in een lagere hypotheekrente en dus lagere maandlasten. Dit kan op de lange termijn vaak veel geld besparen.

Ook voor de Belastingdienst

Een ander voordeel van een woningtaxatie is dat het u kan helpen bij het bepalen van de onroerendezaakbelasting (OZB). De hoogte van deze belasting is gebaseerd op de WOZ-waarde van uw woning, die jaarlijks opnieuw wordt vastgesteld. Door regelmatig een woningtaxatie uit te voeren, kan u ervoor zorgen dat de WOZ-waarde van uw woning juist blijft en voorkomt u dat u te veel belasting betaalt.

In familiesfeer

De overdracht van een woning binnen een familie kan een emotionele situatie zijn. Onze taxateurs begrijpen dat als geen ander en zijn daarom niet alleen vakkundig en ervaren, maar ook meelevend en respectvol. Wij zorgen voor een zorgvuldige en objectieve waardebepaling van de woning, waardoor de overdracht zo soepel mogelijk verloopt. Zo kunt u zich richten op wat echt belangrijk is op dat moment!

Uw NWWI-taxateur

Wij zijn trots om een erkend NWWI-taxateur te zijn; het Nederlands Woning Waarde Instituut is namelijk dé partij als het gaat om betrouwbare taxaties.  Dit betekent dat wij werken volgens de strenge kwaliteitseisen van het NWWI en dat onze taxaties worden geaccepteerd door banken en geldverstrekkers. Zo bent u niet alleen verzekerd van een betrouwbare taxatie, maar ook van goede voorwaarden voor uw hypotheek. Als u dus op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren taxateur, neem dan gerust contact op met BK Makelaars! Wij helpen u graag verder als het gaat om taxatie in combinatie met:

  • Aankoop of verkoop
  • Hypothecaire financiering en Nationale Hypotheekgarantie,
  • Overdracht in familiesfeer
  • Onteigening van de onroerende zaak
  • Bepaling huurwaarde bij verhuur
  • Bepaling waarde voor de Belastingdienst

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom