Verzekeren en veranderende weersomstandigheden

Geplaatst: 07-09-2022

Met steeds meer stormen en kans op overstromingen in Nederland komt het steeds vaker voor dat zaken in en rondom uw woning niet goed verzekerd zijn. Ook niet te vergeten; uzelf en uw vervoersmiddelen. Wij houden u graag up-to-date van verstandige keuzes wat betreft verzekeren in 2022 bij 'extreme' weersomstandigheden.

Woning verzekerd

Met een opstalverzekering is uw woning en alles wat hier aan vastzit verzekerd. Een inboedelverzekering verzekert daarentegen alles wat zich in uw huis bevind. Bij extreem weer zullen beschadigingen in uw tuin of aan uw dak vaker voorkomen, maar toch gebeurt het steeds vaker dat het weer zorgt voor schade binnenshuis. Neem als voorbeeld de grotere kans op overstromingen. 

Ook hebben veel mensen hun woning in de afgelopen jaren voorzien van zonnepanelen. Een mooie stap waarmee we bijdragen aan een duurzamer klimaat. Helaas kunnen deze zonnepanelen ook beschadigd raken of van het dak vallen door steeds heftigere stormen.  Heeft u een koopwoning? Dan heeft u vaak al een verplichte opstalverzekering waar ook zonnepanelen onder vallen. Een huurwoning kan echter ook voorzien zijn van zonnepanelen. In dit geval kunt u uw zonnepanelen verzekeren via de inboedelverzekering. 

Vervoersmiddelen verzekerd

Niet alleen uw huis heeft meer kans op schade door extreme weersomstandigheden, maar ook uw vervoersmiddelen.

De warmere lente- en zomermaanden én koudere herfst- en wintermaanden zorgen ervoor dat u misschien wel sneller een ongeluk krijgt of uw vervoersmiddel het eerder begeeft.  Bij hitte en extreme kou kan de motor het niet altijd aan, bij extreme regenval heb je slechter zicht, bij extreme kou veel gladheid én bij overstromingen kan er zelfs waterschade optreden.  Met de juiste verzekeringen weet u dat u zich om de financiële kant van een ongeval geen zorgen hoeft te maken. Voor uw motorrijtuig is het uiteraard al verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Hiermee bent u in ieder geval verzekerd voor de schade die u bij een ander motorvoertuig heeft veroorzaakt.  Door alle veranderende weersomstandigheden is het erg verstandig een beperkte of volledige cascodekking af te sluiten.  Hiermee dekt u ook uw eigen schade aan een voertuig. Alle fysieke en materiele schade die kan ontstaan bij uzelf en inzittenden, verzekert u via een aanvullende verzekering.

Al met al zijn er genoeg risico's om uzelf in 2022 beter tegen verzekeren als u dit nog niet goed gedaan heeft, Graag brengen wij samen met u uw risico’s in kaart en komen dan met elkaar tot een passend advies.

Assurantie- & hypotheekadviesbureau Boeren is intermediair van o.a.: ASR, NH 1816, Allianz, Nationale Nederlanden, , Arag, Das, Vereende en vele anderen.

Alle verzekeringen

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom