Verzekeringen bij kopen en huren

Geplaatst: 06-03-2023

Het kopen of huren van een huis is een grote stap in het leven en brengt vaak ook verantwoordelijkheden met zich mee. Eén van deze verantwoordelijkheden is het hebben van de juiste verzekeringen om uzelf en uw huis te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. We adviseren u graag over welke verzekeringen u nodig heeft bij het huren of kopen van een huis via BK Makelaars.

Verzekeringen voor een huurwoning

Als u een huis huurt, heeft u in principe geen opstalverzekering nodig, omdat de verhuurder hier verantwoordelijk voor is. Wel is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade aan de spullen die u in huis heeft staan, zoals meubels, apparaten en persoonlijke eigendommen. Hierbij kunt u denken aan schade als gevolg van brand, inbraak of waterschade.

Daarnaast is het ook mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd tegen schade die u per ongeluk veroorzaakt aan de woning of aan anderen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk een glas rode wijn over het tapijt van de verhuurder laat vallen.

Verzekeringen voor een koopwoning

Als u een huis koopt, bent u zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de juiste verzekeringen. Hierbij is een opstalverzekering een absolute must. Deze verzekering dekt schade aan het huis zelf, zoals schade als gevolg van brand, inbraak of stormschade. In sommige gevallen kan de hypotheekverstrekker eisen dat u deze verzekering afsluit.

Daarnaast is het bij een koophuis al helemaal verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, omdat men hiervoor vaak nieuwere en duurdere spullen aanschaft dan voor een huurwoning. 

Ook een aansprakelijkheidsverzekering is bij kopen natuurlijk aan te raden. Dit is ten allen tijden een fijne verzekering.

Tot slot kunt u overwegen om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de kosten van juridische bijstand bij conflicten rondom uw huis. Bijvoorbeeld bij een geschil met de buren over de erfgrens of bij een geschil met de aannemer over verbouwingswerkzaamheden.

Voor welke verzekeringen gaat u?

Of u nu een huis huurt of koopt, het is belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten om u en uw mogelijke huisgenoot te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste verzekeringen voor uw situatie en bieden hiervoor persoonlijk advies op maat.

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom