Verzekeringen voor uw huis

Geplaatst: 27-10-2021

Een woning gevonden, wat fijn! Na het kopen van een huis komt er veel op u af. Van alles moet geregeld worden. Een aantal verzekeringen moet u verplicht afsluiten en een aantal zijn handig om te hebben. We hebben de woningverzekeringen voor u op een rijtje gezet.

  • Verplicht: woonhuisverzekering

Met een woonhuisverzekering is uw woning verzekerd tegen schade door brand, inbraak, vandalisme en wateroverlast. Alles wat in en buiten uw woning is verzekerd.

  • Verplicht: overlijdensrisicoverzekering

Wanneer u samen met uw partner een woning koopt, is het belangrijk een overlijdensrisicoverzekering te hebben. Hiermee bent u verzekerd dat u de hypotheek kunt blijven betalen, ook wanneer uw partner overlijdt.

  • Niet verplicht: Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel erg fijn om te hebben. Hiermee verzekert u namelijk alle spullen die in uw woning zitten. Denk hierbij aan uw meubels, televisie, laptops en sieraden. Wanneer deze beschadigen bij brand, diefstal of schade, bent u verzekerd.

  • Niet verplicht: aansprakelijkheidsverzekering

Het is fijn om goed verzekerd te zijn wanneer u spullen van een ander beschadigt. Dit kan altijd gebeuren, denk maar aan een vaas omstoten of een kras op de auto.

  • Niet verplicht: rechtsbijstandverzekering

Heeft u juridische hulp nodig bij bijvoorbeeld een ruzie met een bedrijf, gemeente of iemand anders? Dan is het fijn dat u juridische hulp kunt krijgen met een rechtsbijstandverzekering.

We vertellen u hier graag meer over!

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom