Waarde van je woning verhogen

Geplaatst: 10-01-2022

Ben je benieuwd naar de waarde van je huis in deze gekke huizenmarkt? De huizenprijzen stijgen enorm. Dit komt natuurlijk vooral doordat de vraag naar woningen hoger is dan het aanbod. Ook zien we dat steeds meer mensen investeren in hun woning waardoor de woning meer waard wordt. Een aantal factoren zorgen ervoor dat je de waarde van je huis dan ook kunt verhogen.

Waarde van je woning verhogen

Creëer meer ruimte

Wanneer jouw woning meer vierkante meters heeft, hoe hoger de waarde van je woning is. Denk hierbij aan een dakkapel of uitbouw. Meer leefruimte zorgt ervoor dat jouw woning meer waard is. Ook krijgt je woning dan meer daglicht binnen, waardoor de ruimte groter oogt. Dit kan ook bijdragen aan de waardebepaling van je woning.

Woning verduurzamen

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om de energielasten omlaag te brengen. Veel woningen plaatsen dan ook zonnepanelen of isoleren de woning beter. Denk hierbij aan dubbelzijdig glas of isolatie van wanden, vloeren of het dak.

Kleinschalig onderhoud verwerken

Wanneer een woning “af” is en er weinig onderhoud gedaan moet worden, is de woning meer waard. Het kan voor kijkers een grote afknapper zijn als er veel (kleinschalig) onderhoud gedaan moet worden. De potentiële koper moet dan ook nog meer investeren in de woning dan dat hij wellicht zou willen en biedt daardoor minder. Neem dus ook tijd voor onderhoud zoals lekkages, lekke ramen, schimmel, schilderwerk en ander onderhoud.

Bouwkundige staat

Zeker bij oudere woningen wordt er vaak een bouwkundige keuring gedaan. Om ervoor te zorgen dat potentiële kopers nergens tegenaan lopen, is het verstandig om op voorhand wat aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld een nieuwe meterkast, CV-ketel of grote onderhoudstrajecten.

Waardebepaling van jouw woning

Heb je bovenstaande punten verwerkt en ben je benieuwd geworden naar de waarde van jouw huis? Maak vrijblijvend een afspraak om een waardebepaling van je woning te laten maken.

Taxatie aanvragen

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom