Woningtaxatie in 2022

Geplaatst: 11-03-2022

Denkt u eraan om uw woning te verkopen of te verbouwen? WIj komen vrijblijvend bij u langs om mee te kijken voor de verkoop of verbouwing van uw woning. Hierbij adviseren wij u en kunnen we u woning ook taxeren. Bij ons kunt u terecht voor een complete en heldere taxatie. Hieronder geven we graag redenen waarom dit verstandig is om te doen in 2022.

Bevestiging om wel of niet te verbouwen

Veel mensen laten hun huis taxeren om te bepalen of een verbouwing de moeite waard is.  Een verbouwing uitvoeren betekent namelijk niet dat hierdoor ook meteen de waarde van uw huis stijgt. U kan er financieel flink door in de problemen raken wanneer u zomaar begint aan een verbouwing zonder taxatie. Dit is vooral in een situatie waarin men voor een verbouwing een lening aangaat. Hiermee kan een huis onder water te komen staan; een hypotheek hoger dan de woningwaarde. Dit wilt u uiteraard niet voor uw toekomst!

Bevestiging om wel of niet te verhuizen

Wanneer een verbouwing financieel niet gunstig is kan u bepalen dat een verhuizing beter is. Aan de hand van een taxatie wordt de woningwaarde bepaald waarmee u weer verder de huizenmarkt op kan.  

Tips voor een hogere woningtaxatie

Er zijn een aantal tips die u kan opvolgen voor een zo hoog mogelijke woningtaxatie! Wij geven u graag tips voor binnens- en buitenshuis:

Inrichting

Hoe neutraler uw huis is, des te hoger uw woningwaarde wordt ingeschat. Niet iedereen heeft natuurlijk standaard een neutrale inrichting, maar u kan er zeker wat aan doen om het neutraler te laten ogen. Het is verstandig om felgekleurde, opvallende items in uw huis even weg te laten tijdens de taxatie. Het oogt voor een taxateur neutraler wanneer er minder kleuren aanwezig zijn in een ruimte. Ook een kleine opknapbeurt aan een belangrijk onderdeel uit uw huis kan geen kwaad en levert misschien wel meer waarde op dan het heeft gekost!

Ruimte

Een ruimte zo ruim mogelijk laten lijken voor het oog is erg belangrijk bij een taxatie. Een taxateur kan zo goed zien wat een ruimte waard is en wat de mogelheden hiermee zijn voor in de toekomst.  Als eerste is zoveel mogelijk daglicht belangrijk om ruimte te creëren.  Uw huis oogt hiermee optisch groter, frisser en de taxateur kan hierdoor alles ook echt goed zien zoals het is! Daarnaast is het ook belangrijk om kleine accessoires uit uw huis te halen voor een taxatie. Ookal vindt uw deze accessoires zelf misschien wel neutraal ogen, kunnen ze toch beter even verwijderd worden. Desondanks moet een huis wel huiselijk blijven ogen. Doe bijvoorbeeld inspiratie op met foto's van woningen die al te koop staan!

Tuin

Vooral een voortuin is belangrijk voor een hogere woningwaarde. Als het goed is is dit de eerste indruk die de taxateur krijgt van uw huis. Een goede eerste indruk maakt iemand maar één keer! Verwijder al het onkruid en maak de tegels schoon voor een nette uitstraling. Ook is het belangrijk om hier geen container of fiets neer te zetten. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de achtertuin. Wanneer uw woning geschikt is voor een gezin met kinderen is het al helemaal verstandig om de achtertuin zo ruimtelijk mogelijk te laten ogen. Tuingereedschap, speelgoed en vervoersmiddelen kunt u prima in de schuur plaatsen, maar beter niet in de tuin. Zo kan de taxateur goed inschatten wat voor (speel)mogelijkheden er allemaal zijn met de tuin en oogt het tevens weer ruimer. Al het groen in een tuin draagt bij aan een gezellige tuin! Het is verstandig om een taxatie te laten uitvoeren wanneer het groen in uw tuin in de bloei staat. Nog even snoeien en u bent klaar voor een toptaxatie van uw huis!

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom